Mission, sprid den Glada Nyheten!
Mångårig Afrika Missionär. Ett namn som väcker respekt inom malaria forskningen, inte minst på karolinska där hon är disputerad. En kvinna som gett sig in ensam
tillsammans med en väninna i ett muslimskt område, trots alla varningar, får att under flera år tjäna lokalbefolkningen och malaria forskningen.
Ett sant bevis på Kristi kärlek på jorden.
Klicka här eller på bilden och läs hennes berättelse!
Malariaforskning i mangroveträsket

Kan man göra vetenskaplig forskning inom det medicinska området i en liten fiskeby vid vägs ände, utan vatten och avlopp, utan el, utan tillgång till egentlig laboratorieutrustning och utan vana vid forskning över huvud taget. Jag trodde det knappast. Men när vi flyttade ut till fiskebyn Nyamisati med sina 400 innevånare från det lilla missionssjukhuset 7 mil inåt landet blev frågeställningen påträngande.

Klicka här för att fortsätta läsa om det spännande äventyret

Bilder från Missions resor med Johan Semby
et är en spännande värld Gud har skapat. Med många folk och traditioner. Mission är att för en stund få vara med mitt i denna rikedom och dela med sig i ord och i handling lite av allt det underbara Gud gett oss. Klicka på bilden till höger så kommer du till sidan som skildrar en del av de äventyr Gud öppnat upp för mig under de senaste åren. Klicka med musen/pekaren över någon av bilderna så förs du vidare till en sida som berättar mer om den bilden du är intresserad av.

Ge en hungrig en fisk och han har mat en dag Lär honom fiska och han har mat hela livet.

Hur är det med solidariteten?
Den största fattigdomsbekämpningen är hjärtan och sinnen som förvandlas. Inget har historiskt och i nu tid så förvandlat som den Kristna tron. Om alla levde efter 10 Guds bud som sammanfattas i älska GUD och din nästa så skulle det inte finnas några stora orättvisor, ingen HIV, ingen svält. Som Kristna läkare har vi en unik möjlighet att ge direkt hjälp och ett levande ord som förvandlar långt efter vi lämnat platsen.