Till minne av vår kassör Nils
Det var knappt att Skövdes största kyrka, St Helena med sina 700 sittplatser räckte till när vi den 14 januari 2014 tog ett sista farväl till vår älskade kassör Nils. Och många fler hade kommit om det inte hade varit en vanlig arbetsdag med kort varsel. Fyra gånger fick kyrkvärdarna hämta nya stora urnor för att alla handblommorna skulle få plats. Till slut var blomurnorna slut, så de fick lägga blommor på golvet. Flera läkarkollegor fick inte plats i pingstkyrkans stora festlokal där vi tillsammans med släkt och vänner fick dela mat och gemenskap efteråt.
Ett av det sista Nils skrev var. ”Det är inte så viktigt att den som får förböner blir helad, det viktigaste är att han känner sig älskad”. Nils kände sig älskad. På sjukhuset förundrades man över hans frid. Nils visste att han var på väg hem, och det var det Griftetalet handlade om – himmelriket.
Många stora och mäktiga personer kommer aldrig att få ett sådant vittnesbörd om kärlek som visats av så många till Nils.
Ett gensvar på en Kristi kärlek som inte skröt eller framhävde sig själv, utan med ett ivrigt hjärta tjänade och kämpade för inte bara studenter och mission i KLM, utan för att Gudsrikets principer skulle
bli synligt över allt där han gick fram.

Det är ett rikt arv Du och jag bär i KLM efter människor som Nils. Det var därför med glädje vi alla i KLM fick ge en blomsterkrans med Nils sista hälsning till oss alla i KLM inskriven:

”Jesus Kristus är den samma igår, idag och i evighet”